Ingredienser

  • 1 kg kogte kartofler
  • 1 spsk rapsolie
  • ½ tsk fint salt
Fiskefrikadeller
  • 400 g fiskefilet, fx torsk- og sejfilet
  • 1 tsk groft salt
  • 1 lille løg
  • 50 g røget laks
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 stk æg
  • 1 dl letmælk
  • 2 spsk rapsolie
Hjemmelavet remoulade
  • 50 g pickles, fx. Piccalilly fra Cervera
  • 2 spsk mayonnaise
  • ½ dl syrnet fløde 9%
  • 1 lille bundt purløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 stk spidskål
  • ½ kg gulerødder

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader. Vend kartoflerne med olien på en bageplade beklædt med bagepapir, drys dem med salt og steg dem i ovnen i ca. 30 min.

Skær fiskefileterne i mindre stykker og kom dem i en foodprocessor. Tilsæt salt og kør, indtil fiskekødet er hakket og sejt. Riv løget og hak den røgede laks fint. Rør begge dele i det hakkede fiskekød. Krydr det med peber og tilsæt hvedemel, æg og mælk. Stil farsen køligt i ca. 30 min.

Varm olien på en slip-let pande. Form farsen til 12 frikadeller og steg dem gyldne i ca. 7-8 min. på hver side.

Halvér spidskålen, fjern stokken og de yderste blade. Skær kålen i kvarte. Damp den i ca. 5 min. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og kog dem i ca. 3 min.

Rør picklesen med mayonnaise, syrnet fløde og klippet purløg. Smag remouladen til med salt og peber.

Servér fiskefrikadellerne med kartofler, dampet spidskål, gulerødder og remoulade.

TIP
Grønsagerne kan varieres afhængig af sæson.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2441 kJ (581,1 kcal). Kulhydrat 72,6 g. Fedt 19,6 g heraf mættet fedt 3,2 g