Ingredienser
Rødkålssalat med æble- 600 g rødkål
- 3 dl skyr
- 2 spsk. mayonnaise
- 3 spsk. citronsaft
- ¼ tsk. salt
- 3 æbler
- 75 g rosiner
- 500 g torskefilet uden skind og ben
- ½ dl citronsaft
- ¼ tsk. salt
- peber
- 2 dl rasp
- 2 spsk. olivenolie
- 1 kg kogte kartofler
Tilberedning
Rødkålssalat med æble
Snit kålen så fint som muligt. Rør skyr og mayonnaise sammen med citronsaft og lidt salt. Skær æblerne i skiver. Vend kål, æbler og rosiner i dressingen. Lad salaten trække i 10 minutter og smag evt. til med ekstra salt og citronsaft.
Fiskefingre
Skær fisken ud i fingertykke korte stykker. Rør citronsaften med salt og peber, og vend fisken i marinaden. Vend derefter fisken i rasp. Steg forsigtigt fisken i olie på en slip let-pande. Kom kun halvdelen af olien på panden fra starten, og dryp resten på under stegningen.
Servér fiskefingrene med rødkålssalat og kogte kartofler.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2600 kJ (600 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 19 g, heraf mættet fedt 2 g
UH0516