Ingredienser
Fiskefad- 500 g sej- eller torskefilet uden skind og ben
- 1 tsk. salt
- peber 1 æg
- 1 spsk. hvedemel
- ½-1 dl skummet-, mini- eller letmælk
- 1-2 spsk. olivenolie
- 3 porrer
- 200 g spæde salatblade
- 1 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æbleeddike eller citronsaft
- salt og peber
- 1 kg kartofler
Tilberedning
Fiskefad
Skær fiskekødet i mindre stykker. Kom dem i en blender eller minihakker og blend med salt og peber. Blend ægget i farsen, dernæst mel og spæd med mælken til en blød fars. Smør et ovnfast fad, ca. 16×22 cm, med lidt olie. Bred fiskefarsen ud i bunden af fadet. Flæk porrerne, og skyl dem grundigt. Skær dem i stykker i samme længde som fadets bredde. Kog dem i letsaltet vand i 3 minutter. Lad dem dryppe godt af, og tryk dem ned i fiskefarsen. Pensl porrerne med lidt olie. Bag farsen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller til farsen er fast og porrerne let gyldne.
Salat
Skyl og tør salaten godt. Vend dem med olie, eddike og krydr med salt og peber.
Servér fiskefadet med salat og kogte kartofler.
TIP
I stedet for sej eller torsk, kan du bruge rødspætte, laks, ørred, kuller, kulmule eller lange.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 150 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 3 g
UH1417