Ingredienser

Chips
  • 500 g store kartofler
  • ½ spsk olivenolie
  • salt og peber
Fish
  • 1 spsk kapers
  • 1 bundt persille, 30 g
  • 1 dl rasp, 30 g
  • 1 ægggehvide
  • 1 spsk vand
  • 2 tsk dijonsennep
  • 275 g filet af torsk eller sej
  • salt og peber
  • 1 spsk olivenolie
Grøn dip
  • 50 g frisk spinat eller 25 g ærteskud
  • 1 dl skyr fraiche eller syrnet fløde
  • salt og peber
Tilbehør
  • 300 g rå grønsager, fx snackpeber, snackgulerødder, sukkerærter, grønne asparges eller agurk

Tilberedning

Chips
Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem i ”fritter”. Læg dem på en bageplade med bagepapir og vend dem med olivenolie, salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter – vend dem halvvejs.

Fish
Hak kapers og persille i en hurtighakker og tilsæt rasp. Kør det ensartet og hæld det på en tallerken. Pisk æggehviden sammen med vand og sennep i en dyb tallerken.
Skær fisken i passende stykker og drys dem med salt og peber. Panér fiskestykkerne i æggehvide og rasp og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og sæt dem i ovnen de sidste 8-10 minutter af kartoflernes bagetid – vend dem undervejs.

Grøn dip
Skyl og slyng spinatblade eller ærteskud og blend dem sammen med skyr fraiche. Smag til med salt og peber

Tilbehør
Rens grønsagerne og skær dem i stave el. lignende.

Servér fisken med fritter, dip og rå grønsager.

Frugt og grønt pr. person

123 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1306 kJ (311 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1,3 g

Mad til 2 med HjerteforeningenUde og Hjemme, uge 19, 2013