Ingredienser

Dej
  • 50 g gær
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 spsk. nødde- eller mandelolie
  • 2 æg (det ene til pensling)
  • ½ tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • ca. 425 g hvedemel
Kagecreme
  • 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • korn af 1 vaniljestang
Pynt
  • 75 g hvid chokolade
  • hvid/cremefarvet krymmel

Tilberedning

16 stk.

Dej
Opløs gæren i mælken. Tilsæt olie, 1 æg, salt, sukker og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen og tilsæt løbende mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.

Kagecreme
Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde. Kog cremen op under konstant piskning, og kog den godt igennem i et par minutter. Lad cremen køle af, og rør i den af og til, så den ikke danner skind, mens den køler af.

Boller
Rul dejen ud på et melstrøet bord til en firkant, ca. 30×30 cm. Skær dejen i 16 firkantede stykker og læg en skefuld syltetøj og en skefuld kagecreme i hver. Fold dejen om fyldet, og tryk den godt i sammenføjningerne. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir med lukningerne nedad. Pensl med æg, og lad dem efterhæve 30 minutter. Bag bollerne midt i ovnen i 12-15 minutter ved 200 grader, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist.

Pynt
Smelt chokoladen, smør den på toppen af bollerne, og drys med krymmel.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (210 kcal). Kulhydrat 35 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 7, 2016
Ude og Hjemme