Ingredienser

Farsbrød med porre
  • 6 timianstilke eller 2 tsk. tørret timian
  • 400 g hakket svinekød, højst 10 % fedt
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. stødt peber
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • ½ dl skummet- eller minimælk
  • 1 lang tyk porre
  • 1 dl rasp
Tomater, løg og oliven i hvidvin
  • 300 g små løg
  • 500 g cherry- eller blommetomater
  • 50 g grønne oliven uden sten
  • 2 dl hvidvin
  • salt og peber
  • 1 lille bundt persille
Ovnkartofler
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt

Tilberedning

Farsbrød med porre
Pil bladene af timianen og hak dem. Rør svinekød, salt, peber, æg, hvedemel, mælk og timian grundigt sammen til en fars. Skær den groveste top og yderblade af porren og rens den grundigt. Halvér porren og kog den i letsaltet vand i ca. 6 minutter, til den er mør. Lad porren dryppe af. Form to slanke farsbrød direkte på et stykke bagepapir med et stykke porre indeni. Kom eventuelt lidt vand på hænderne, så farsen ikke klistrer fast. Drys farsbrødene med rasp og bag dem ved 200 grader i 25 minutter.

Tomater, løg og oliven i hvidvin
Skær løgene i både og tomaterne i halve og bland dem med oliven i et ovnfast fad. Hæld hvidvin ved og drys med salt og peber. Dæk fadet med stanniol og bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter, til løgene er møre. Fjern stanniolen og drys med hakket persille.

Ovnkartofler
Skur kartoflerne og skær dem i både. Vend dem med olie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 25 minutter, til de er møre og gyldne. Krydr med salt.

Skær farsbrødet i tykke skiver og servér med ovnbagte kartofler og tomater og løg i fad.

TIP
I stedet for hvidvin kan du bruge grønsagsbouillon.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2650 kJ (650 kcal). Kulhydrat 92 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 6 g

UH1013