Ingredienser
Farsbrød- 1 løg
- 500 g hakket svinekød, 6 %
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- ½ dl vand
- ½ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 800 g vaskede kartofler
- 1 agurk
- 3 dl græsk yoghurt, 2 %
- 1 fed hvidløg
- 2 squash
- 1 spsk. olie til pensling
- 1 lille bundt persille
- 1 fed hvidløg
- 1 ubehandlet citron
Tilberedning
Farsbrød
Hak løget og rør det sammen med kød, æg, hvedemel og vand. Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til et farsbrød og læg det i et smurt ovnfast fad. Drys farsbrødet med rosmarin. Stil fadet i ovnen og steg farsbrødet i ca. 40 minutter.
Kartofler a la tzatziki
Kog kartoflerne møre og afkøl dem. Riv agurken på et rivejern og vrid agurken fri for vand i et klæde eller i en si. Rør græsk yoghurt med presset hvidløg og agurk. Smag blandingen til med salt og peber. Skær kartoflerne i skiver og vend dem med yoghurtblandingen.
Grillede squash
Skær squashene i kvarte skiver på langs. Pensl dem med olie og grill dem på alle sider, til de har taget farve. Hak persillen. Pres hvidløget. Riv citronen. Krydr squashen med salt og peber og drys hakket persille, presset hvidløg og revet citronskal over.
Servér farsbrødet skåret i skiver med grillede squash og kartofler a la tzatziki.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2400 kJ (600 kcal). Kulhydrat 56 g. Fedt 21 g, heraf mættet fedt 6 g
UH3611