Ingredienser
Marineret kylling- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 1 bundt persille
- 50 g saltet citron
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt peber
- 1 tsk. gurkemeje
- En knivspids safran
- 1 spsk. raps- eller olivenolie
- 4 kyllingelår
- 2 store løg
- 3 store gulerødder
- 3 majroer
- 2½ dl vand
- 100 g grønne oliven med sten
- 400 g fuldkornsbrød fx batbout (marokkansk brød)
Tilberedning
Marineret kylling
Pil og riv løgene. Skræl ingefær og riv ingefær og hvidløg fint. Hak persillen og skær citronen i små stykker.
Bland løg, hvidløg, frisk og stødt ingefær, persille, citron, peber, gurkemeje, safran og olivenolie. Vend kyllingelårene i marinaden og lad dem trække ca. 1 time.
Fyld
Pil og hak løgene groft. Kom løg og kylling i en gryde og steg ved middelhøj varme. Vend det hele godt rundt under stegningen.
Skræl gulerødderne og skær dem i grove stykker. Skrub majroerne og skær dem i både. Læg grøntsagerne i gryden til kyllingen. Hæld vand ved og lad retten simre under låg i 1 time ved svag varme. Tilsæt oliven.
Tilbehør
Servér retten med fuldkornsbrød. F.eks. Batbout.
TIP
Servér eventuelt retten med Salade maroccain – marokkansk salat.
Da der er meget salt i både de saltede citroner og oliven, skal retten ikke tilsmages med mere salt.
Frugt og grønt pr. person
275 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 73 g Fedt: 20 g, heraf mættet fedt: 4 g