Ingredienser
Fennikelsalat med appelsin- 2 fennikel
- 1 rødløg
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
- peber
- 2 appelsiner
- 4 kviste bredbladet persille
- 50 g sorte oliven
- 600 g rødspættefileter
- 2 tsk sennep
- 2 dl grønsags- eller fiskebouillon
- 320 g fulkornsris
Tilberedning
Fennikelsalat med appelsin
Snit fennikel fint. Skær løget i tynde både. Varm olien på en pande, og steg fennikel og løg ved jævn varme i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og tag grønsagerne af varmen.
Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Hak persillen. Vend appelsin, hakket persille og oliven med fennikel og løg.
Rødspætteruller
Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fiskefileterne med sennep, og rul fileterne sammen. Læg rødspætterullerne i et ovnfast fad. Hæld bouillon ved, og damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Servér fiskerullerne med fennikelsalat, ris og hæld bouillonen over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 150 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2300 kJ (550 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 45, 2015