Ingredienser

Fennikelsalat med appelsin
  • 2 fennikel
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • peber
  • 2 appelsiner
  • 4 kviste bredbladet persille
  • 50 g sorte oliven
Rødspætteruller
  • 600 g rødspættefileter
  • 2 tsk sennep
  • 2 dl grønsags- eller fiskebouillon
Tilbehør
  • 320 g fulkornsris

Tilberedning

Fennikelsalat med appelsin
Snit fennikel fint. Skær løget i tynde både. Varm olien på en pande, og steg fennikel og løg ved jævn varme i ca. 5 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Krydr med salt og peber, og tag grønsagerne af varmen.

Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Hak persillen. Vend appelsin, hakket persille og oliven med fennikel og løg.

Rødspætteruller
Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fiskefileterne med sennep, og rul fileterne sammen. Læg rødspætterullerne i et ovnfast fad. Hæld bouillon ved, og damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Servér fiskerullerne med fennikelsalat, ris og hæld bouillonen over.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2300 kJ (550 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 13 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 45, 2015