Ingredienser

Kyllingeret
  • 100 g kikærter
  • 4 kyllingelår
  • 2 løg
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1½ tsk. peber
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 gulerødder
  • 1 majroe
  • 1 squash
  • ½ spidskål
  • 4 dl fuldkornscouscous
T’faya
  • 50 g lyse rosiner
  • 2 dl vand
  • 1 stort løg
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. peber
  • 1 knivspids salt

Tilberedning

Kyllingeret
Sæt kikærterne i blød i en stor skål vand i køleskabet natten over.

Del kyllingelårene i ledet. Pil og hak løgene.

Bland olie, salt, peber, ingefær, gurkemeje, løg og kylling i en stor gryde. Lad det brune let ved middelhøj varme.

Hæld udblødningsvandet fra kikærterne og kom dem i gryden. Tilsæt vand så det dækker og kog op. Bind koriander og persille sammen til et lille bundt med en snor og læg i gryden. Lad det simre i 25 minutter. Tag kyllingen op af vandet og læg i et ovnfast fad.

Skræl gulerødder og skrub majroe. Skær alle grøntsagerne i store stykker og kog dem i suppen til de er møre.

T’faya
Kom rosinerne i en lille gryde og dæk med vand. Lad det stå ca. 15 minutter.

Pil løget og skær i skiver. Bland med rosiner og udblødningsvandet og tilsæt olie, honning, kanel, peber og salt. Kog op og skru ned til lav temperatur. Lad det simre til løgene er helt møre og karamelliseret. Rør indimellem.

Varm kyllingen ved 200 grader i ovnen i 10 minutter, til den er lidt sprød i overfladen.

Kog couscoussen som beskrevet på emballagen og anret couscoussen i et stort rundt fad.

Tag grøntsager og kikærter op af suppen med en hulske og læg dem ovenpå couscoussen. Læg kyllingen indimellem grøntsagerne. Sigt suppen og anret i en skål. Drys t’faya på toppen. Dryp lidt suppe over hver portion.

TIP
Mange grøntsager egner sig godt til denne ret. Prøv også med kinaradise, hvidkål, squash, græskar, peberfrugter og aubergine.

Det marokkanske blandingskrydderi ras-el-hanout er meget velegnet til at krydre denne ret med.

Frugt og grønt pr. person

375 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3200 kJ / 750 kcal Kulhydrat: 107 g Fedt: 22 g, heraf mættet fedt: 5 g

Hjertevarm mad 2017