Ingredienser

Kødsauce
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 porre
  • 1 spsk. olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk. Worcester sauce
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 spsk. friskhakket rosmarin
  • 1 dl rødvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. salt
  • peber
Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 1 dl skummet- eller minimælk
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 25 g rasp
  • 25 g parmesanost

Tilberedning

Kartoffelmos
Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med rigeligt vand. Afdryp og kom de møre kartofler i en skål og mos dem, mens du gradvis tilsætter mælken – du kan evt. lune den lidt forinden. Mosen skal være luftig. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Kødsauce
Hak løg, hvidløg, riv gulerødder, skær squash i tern og porre i tynde strimler.
Varm olien i en gryde og svits løg. Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme. Sænk varmen og tilsæt nu hvidløg, gulerødder, squash, porre, worcestersauce, tomatpure, rødvin og bouillon samt krydderier og lad det hele simre i ca. 10 min. Smag kødsaucen til med salt og peber.

Fordel kødsaucen i et ildfast fad, eller 4 ildfaste skåle og læg et låg af kartoffelmos over. Drys med rasp og lidt parmesanost. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. ti mosen er gylden.

Frugt og grønt pr. person

190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 KJ/ 500 kcal. Kulhydrat 51 g, Fedt 16 g, heraf 5 g mættet fedt

LK2020-10