Ingredienser

Citronmuffins
  • 3 store gulerødder
  • 300 g dadler
  • 100 g hasselnødder
  • 2 æg
  • 150 g honning
  • ½ dl nøddeolie (eller smagsneutral rapsolie)
  • 1 dl skummet- eller letmælksyoghurt
  • Array fintrevet skal af en ubehandlet citron
  • 150 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 3 dl skummet-, mini- eller letmælk
Citronglasur
  • 150 g flødeost, højst 12% fedt
  • 50 g flormelis
  • fintrevet skal og lidt saft af en ubehandlet citron

Tilberedning

Citronmuffins
Riv gulerødderne fint. Hak dadlerne fint, evt. i en foodprocessor. Hak nødderne groft. Rør dadler, gulerødder og nødder sammen med æg, honning, olie, yoghurt og citronskal. Bland grahamsmel, hvedemel og bagepulver sammen, og vend med gulerodsblandingen. Spæd med mælken. Kom dejen i 24 små/mellemstore muffinforme og bag dem ved 180 grader i 20 minutter. Lad dem køle af.

Citronglasur
Rør flødeosten med flormelis og citronskal og –saft. Smør eller sprøjt glasuren på muffinsene.

TIP
Den nemmeste måde at veje honning på er, at stille den skål, som det hele skal røres sammen i, på vægten, nulstille vægten og veje honningen af direkte i skålen.

Muffinsene kan varieres i smagen ved at tilsætte stødt kardemomme, kanel eller fennikelfrø. Du kan også bruge appelsin i stedet for citron.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 900 kJ (210 kcal). Kulhydrat: 35 g. Fedt: 7 g, heraf mættet fedt: 2 g

Ude og Hjemme, uge 14, 2015