Ingredienser

  • Skallen af 5 citroner
  • 100 gram sukker
  • 3 æg
  • 1½ dl. skyr
  • 150 fuldkornsmel
  • 4 gram bagepulver
  • 50 gram smeltet smør
  • 50 gram citronjuice (brug saften fra de citroner du har revet skal fra)
  • 200 gram bagte gulerødder
Glasur
  • ½ dl skyr
  • 1 ubehandlet citron

Tilberedning

Bland citronskal med sukker. Rør det rundt med et piskeris, så olien fra citronskallen kommer ud og blander sig med sukkeret.

Skræl og bag gulerødderne til de er møre (160 grader i ca. 12 minutter).

Så tilsætter vi æg, skyr og saft af citroner. Det hele piskes sammen, inden man kommer mel, bagepulver smeltet smør og til sidst de bagte gulerødder i.

Det hele blandes stille og roligt sammen i skålen, inden det kommes i en form.

Bag kagen i ovnen ved 155 grader i ca. 40 minutter. Test med en kniv, om kagen er færdigbagt – hænger der ikke noget dej fast på kniven, så er kagen færdig.

Glasur
Bland skyr og saft og skal fra en citron.

Smør glasuren på kagen og pynt med reven citron og lidt bær.

 

Claus Holm ved Hjertegalla 2021