Ingredienser

10 boller
  • 5 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. flydende honning
  • ½ dl chiafrø
  • 2 dl havregryn ca. 70 g
  • 200 g fuldkorn speltmel
  • 300 g hvid fuldkorns hvedemel
  • 2 spsk. havregryn til drys
  • 1 spsk. chiafrø til drys

Tilberedning

Kom vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, honning og chiafrø og lad det stå i ca. 10 min.
Rør nu havregryn, speltmel og dernæst hvid fuldkorns hvedemel i væsken. Ælt til dejen har konsistens som en tyk grød.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft og lad en bageplade blive i ovnen.
Brug en ske og form skødesløst dejen til 10 boller, som lægges på en bageplade med bagepapir. Dup bollerne med lidt vand og drys med havregryn og chiafrø. Tag den varme plade ud af ovnen og løft forsigtigt bagepapir med boller over på den varme plade. Sæt pladen i ovnen og sænk varmen til 220 grader og bag bollerne i ca. 20 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

Frugt og grønt pr. person

Kostfibre 7,5 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1000 kJ/ 250 kcal. Kulhydrat 39 g, Fedt 3 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt

LK2020-9