Ingredienser

Chevapchichi
  • 2 skiver fuldkornshvedebrød
  • 1 dl vand
  • 400-500 g hakket svinekød, højst 10 g fedt pr. 100 g
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ bundt persille
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. paprika
  • peber
  • 2 spsk. olivenolie til stegning
Hvidkålssalat
  • 400 g hvidkål
  • 1 lille rødløg
  • 1 æble
  • ½ bundt persille
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 kg kartofler
  • 2 dl ajvar

Tilberedning

Chevapchichi
Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8 pølser, ca. 10 cm lange. Steg pølserne på en slip let-pande i olien. Ryst panden ofte, så pølserne ruller rundt og bliver stegt på alle sider.

Hvidkålssalat
Snit kålen meget fint. Skær løget i tynde skiver og æblet i tynde stave. Hak persillen. Rør æbleeddike sammen med olie og vend grøntsagerne og persille i dressingen. Smag salaten til med salt og peber.

Servér chevapchichi med kålsalat, kogte kartofler og ajvar.

TIP
Ajvar er en slags kold sauce eller dip af røde peberfrugter. Den kan købes i velassorterede supermarkeder og etniske specialbutikker. Den fås i en almindelig og en stærk version. I stedet for ajvar, kan man servere sennep til chevapchichi.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3100 kJ (750 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 31 g, heraf mættet fedt 7 g

UH0313