Ingredienser

Pulled pork
  • 1 lille nakkefilet, ca. 800 g
  • 1 l bouillon
  • 4 kviste frisk timian
  • 1 spsk korianderfrø
  • 1 stjerne anis
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
Barbecuemarinade
  • 1 dl ketchup
  • ½ spsk eddike
  • 30 g brun farin
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ spsk sød chilisauce
  • salt og peber
Fennikelsalat
  • 3 fennikel
  • 1 løg
  • 1 bundt dild
  • 4 store fuldkornsboller a 150 g

Tilberedning

Pulled pork
Afpuds kødet for synligt fedt. Kom kødet i et ildfast fad med låg. Hæld bouillon ved og tilsæt timian, korianderfrø og stjerne anis. Skær løget i smalle både og kom det ved kødet sammen med presset hvidløg. Krydr med salt og peber, læg låg på fadet, og sæt det i ovnen. Steg kødet ved 120 grader i10 timer.

Barbecuemarinade
Kom ketchup, eddike, farin, presset hvidløg og chilisauce i en gryde. Kog det ved svag varme i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og afkøl saucen.

Fennikelsalat
Skær top og bund af fenniklerne, og skær dem i tynde skiver – brug eventuelt et mandolinjern. Pil og skær løget i tynde skiver. Vend fennikel med løg og hakket dild.

Tag kødet ud af ovnen, og afkøl det lidt, inden du piller det fra hinanden med to gafler. Rør kødet med ca. ½ dl af væden og barbecuesauce.

Lun bollerne, halvér dem, og fyld dem med fennikelsalat og pulled pork.

Frugt og grønt pr. person

213 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3836 kJ (913 kcal). Kulhydrat 110 g. Fedt 31 g, heraf mættet fedt 11 g

Ude og Hjemme, uge 35, 2013