Ingredienser

  • 150 g kartofler
  • 150 g marcipan
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 50 g kartoffelmel
  • 60 g hvedemel
  • 150 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 tsk nøddeolie
  • 200 g brombær (cirka)
Tilbehør
  • 2-3 spsk flormelis
  • 200 g friske brombær

Tilberedning

Ca. 12 stk.

Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, og mos kartoflerne. Riv marcipanen groft. Skrab kornene ud af vaniljestangen. Del æggene i blommer og hvider. Bland kartoffelmel, hvedemel, flormelis, salt og bagepulver sammen. Ælt kartoffelmos, marcipan, vaniljekorn og olie godt sammen. Rør æggeblommerne i dejen, og rør derefter melblandingen i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.

Kom dejen i 12 muffinforme. Tryk 3-4 brombær ned i hver portion dej.

Bag kagerne ca. 20 minutter ved 180 grader, til de er gennembagte og gyldenbrune på toppen.

Drys evt. lidt flormelis over kagerne og servér med friske brombær.

 

Frugt og grønt pr. person

Frugt og grønt pr. stk.: Ca. 25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. stk.: 800 kJ (190 kcal). Kulhydrat 31 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 34, 2016