Ingredienser

  • 2 tsk. rapsolie
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 100 g sukker + 2 spsk.
  • 75 g hvedemel
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids fint salt
  • 50 g mandelmel
  • 400 g brombær
Pynt
  • evt. 2-3 spsk. flormelis

Tilberedning

Smør en bradepande eller et ovnfast fad, ca. 25×35 cm, med olie. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, vaniljekorn og sukker hvidt og skummende med en håndmikser. Bland hvedemel med kartoffelmel, bagepulver og salt. Vend melblandingen og mandelmel forsigtigt i æggemassen. Bred dejen ud i bradepanden. Vend brombærren med 2 spsk. sukker, og drys dem jævnt ud over dejen. Bag kagen ved 180 grader i 20-25 minutter, til den er fast og gennembagt.

Drys evt. kagen med lidt flormelis inden servering.

TIP
I stedet for brombær kan du bruge hindbær, blåbær eller blommer i kvarte.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

600 kJ (140 kcal). Kulhydrat 21 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 38/16
Ude og Hjemme