Ingredienser

  • 1 bolle eller skive hvedebrød
  • 2 spsk nøddesmør
  • jordbær- eller appelsinskiver
  • 75 g hasselnødder
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk muscovadosukker eller brun farin
  • 100 g mørk chokolade
  • 4 spsk smagsneutral olie, fx vindruekerneolie

Tilberedning

Kom hasselnøddekernerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hæld dem over på et rent viskestykke og gnid hurtigt skallerne af i viskestykket. Kom de varme nødder og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend det hele, til massen er ensartet.

Smør brødet med nøddesmør og pynt med jordbær eller appelsinskiver.

TIP
Muscovadosukker er rørsukker, der ikke er raffineret. Det kan erstattes af puddersukker. Du kan eventuelt tilsætte vaniljekorn eller revet, ubehandlet appelsinskal.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1300 kJ

Styrk dig med Hjerteforeningen - Mad og motion for småtspisende