Ingredienser
- 1 kg løg
- 3 spsk raps eller olivenolie
- ½ dl mild eddike, fx hvid balsamico eller æbleeddike
- 500 g champignon
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- 500 g kalvelever i tynde skiver
- salt og peber
- 3 stilke frisk rosmarin
- 1 kg kartofler
Tilberedning
Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en bredbundet gryde eller sauterpande med tilhørende låg. Svits løgene i olien indtil de bliver klare. Tilsæt eddike og lad den koge væk. Læg låg på løgene og lad dem simre ved svag varme i ca. tre kvarter.
Løgene får en kompotagtig konsistens og svinder meget. Hvis løgene er ved at blive tørre, tilsættes lidt vand undervejs.
Gør svampene i stand og del dem evt. i kvarte. Svits dem i olie ved høj varme i ca. 5 minutter. Krydr kalveleveren med salt og peber. Træk nålene af rosmarinkvistene og drys kalveleveren med rosmarinnålene. Bland resten af rosmarinen i løgene sammen med svampene og læg leverskiverne ovenpå. Læg låg på, skru op for varmen og lad retten braisere i ca. 5-8 minutter afhængig af skivernes tykkelse.
Servér kogte kartofler til.
Frugt og grønt pr. person
250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2675 kJ (635 kcal). Kulhydrat 81 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 2,5 g