Ingredienser

  • 1 kg løg
  • 3 spsk raps eller olivenolie
  • ½ dl mild eddike, fx hvid balsamico eller æbleeddike
  • 500 g champignon
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 500 g kalvelever i tynde skiver
  • salt og peber
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 1 kg kartofler

Tilberedning

Skræl løgene og skær dem i tynde skiver. Varm olien op i en bredbundet gryde eller sauterpande med tilhørende låg. Svits løgene i olien indtil de bliver klare. Tilsæt eddike og lad den koge væk. Læg låg på løgene og lad dem simre ved svag varme i ca. tre kvarter.

Løgene får en kompotagtig konsistens og svinder meget. Hvis løgene er ved at blive tørre, tilsættes lidt vand undervejs.

Gør svampene i stand og del dem evt. i kvarte. Svits dem i olie ved høj varme i ca. 5 minutter. Krydr kalveleveren med salt og peber. Træk nålene af rosmarinkvistene og drys kalveleveren med rosmarinnålene. Bland resten af rosmarinen i løgene sammen med svampene og læg leverskiverne ovenpå. Læg låg på, skru op for varmen og lad retten braisere i ca. 5-8 minutter afhængig af skivernes tykkelse.

Servér kogte kartofler til.

Frugt og grønt pr. person

250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2675 kJ (635 kcal). Kulhydrat 81 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 2,5 g