Ingredienser

  • 2-3 dl letmælk
  • 200 g frossen, hakket grønkål
  • 1½ kg kartofler
  • 3 små løg
  • 6 små røde æbler, fx pigeoner
  • 500 g skinkestrimler
  • 3 spsk flydende margarine
  • salt og peber

Tilberedning

Varm 2 dl mælk og den optøede grønkål i en gryde. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre over varmen. Pisk grønkålsmælken i kartoflerne, tilsæt eventuelt mere mælk, mængden afhænger af kartoffelsorten. Smag mosen til med salt og peber.

Pil løgene og skær dem i strimler. Skær æblerne i både. Varm margarinen op på en stor slip-let belagt pande. Svits løgene ved god varme og tilsæt kødet. Steg det i ca. 10 minutter, og tilsæt æblebådene. Krydr med salt og peber og steg retten, indtil æblerne begynder at mørne. Servér grønkålsmosen med suteen med skinkekød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2725 kJ (650 kcal). Kulhydrat 95 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 6 g.