Ingredienser

Blommer bagt i mandeldej
  • 500 g blommer
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 1½ dl fromage frais
  • 50 g hvedemel
  • 100 g mandler
  • 1 knivspids salt
  • 1 stang vanilje
  • 2 spsk sukker til drys
Kanelcreme
  • 2 dl fromage frais
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 spsk sukker

Tilberedning

Blommer bagt i mandeldej
Skær blommerne i halve eller kvarte og kassér stenene.Smør et ovnfast tærtefad eller portionsforme med olie. Blend sukker, æg,fromage frais, mel, mandler, salt og vaniljekorn til en jævn og ensartet dej.Smør dejen ud i bunden af fadet. Læg blommerne helt tæt ovenpå dejen og drysdem med sukker. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, til dejener gylden.

Kanelcreme
Rørfromage frais med kanel og sukker.

Servér blommekagen lun medkanelcreme.

TIP
I stedet forblommer kan du bage kagen med pærer eller æbler.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat: 37 g. Fedt: 8 g, heraf mættet fedt: 1 g

Tidligere trykt i

Ude og Hjemme, uge 32, 2012