Ingredienser

Krumlekage
  • 100 g tørrede dadler
  • 25 g hasselnødder
  • 1 spsk. hassel- eller valnøddeolie
  • 50 g havregryn
  • 800 g blommer
  • 1½ spsk. honning
  • 1 stang vanilje
Lakridsskyr
  • 2 dl skyr
  • 1 tsk. lakridspulver

Tilberedning

Krumlekage
Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred blommerne ud i et ovnfast fad. Bred dejen løst ud over blommerne. Bag kagen ca. 20 minutter ved 180 grader.

Lakridsskyr
Rør skyr med lakridspulver.

Servér kagen lun med lakridsskyr.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 38 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 39, 2015
Ude og Hjemme