Ingredienser
Krumlekage- 100 g tørrede dadler
- 25 g hasselnødder
- 1 spsk. hassel- eller valnøddeolie
- 50 g havregryn
- 800 g blommer
- 1½ spsk. honning
- 1 stang vanilje
- 2 dl skyr
- 1 tsk. lakridspulver
Tilberedning
Krumlekage
Blend dadler og nødder med olien i en foodprocessor eller minihakker, til de er helt findelt. Ælt dadler og nødder sammen med havregryn. Fjern stenene fra blommerne, og skær dem i halve hvis det er små blommer og i kvarte, hvis blommerne er store. Rør honningen med vaniljekorn, og vend den med blommerne. Bred blommerne ud i et ovnfast fad. Bred dejen løst ud over blommerne. Bag kagen ca. 20 minutter ved 180 grader.
Lakridsskyr
Rør skyr med lakridspulver.
Servér kagen lun med lakridsskyr.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 125 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 38 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
Ude og Hjemme, uge 39, 2015
Ude og Hjemme