Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 dåse hvide bønner
  • 2 dl sødmælk
  • saft af ½ citron
  • 1 tsk salt
  • peber
Tilbehør
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 lille bundt radiser
  • 4 skiver fuldkorns hvedebrød

Tilberedning

Skyl blomkålen og del i mindre buketter. Tag lidt fra til pynt og findel, så buketterne bliver helt små. Gem de helt små buketter til senere.

Kog blomkålen i bouillon i ca. 10 minutter, til den er meget blød. Si halvdelelen af bouillonen fra, og blend resten til en flydende suppen. Spæd nu gradvist til med resten af bouillonen til den ønskede konsistens. Afdryp bønnerne. Tilsæt bønner og mælk og smag til med citronsaft, salt og peber.

Klip purløg og skær radiser i skiver.

Top suppen med resten af blomkålen, purløg og radiser og servér med brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 240 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (286 kcal). Kulhydrat 50 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 37, 2016