Ingredienser

  • 75 g mandler
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk groft salt
  • ½ stødt kardemomme
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk stødt nellike
  • 75 g brun farin
  • 75 g sukker
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 æg, str. L
  • ¼ dl olivenolie

Tilberedning

50 stk./16 personer

Hak chokoladen groft. Hak mandlerne groft.
Bland mandler med hvedemel, bagepulver, salt, krydderier, brun farin, sukker og chokolade. Tilsæt æggene et ad gangen og saml dejen med olien.

Tænd ovnen på 175 grader.

Del dejen i 4 lige store stykker og tril dem til pølser.
Læg pølserne på en bageplade med bagepapir og tryk dem let flade med håndfladen.

Bag dem i ca. 20 minutter. Tag kagerne ud og sænk varmen til 150 grader. Afkøl kagerne lidt, før de forsigtigt skæres i 1 cm tykke skiver. Læg skiverne tilbage på bagepladen og bag dem i 15-20 minutter til de er sprøde.  

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. person/3 småkager: 665 kJ (160 kcal). Kulhydrat 25 g. Fedt 5,2, heraf mættet fedt 1

Ude og Hjemme, uge 49, 2011