Ingredienser

Bashrib laham
  • 200 g kikærter
  • 8 små løg
  • 500 g magert okse- eller lammekød i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. karry
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 2 mellemstore kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. røde linser
  • 2 hele tørrede lime
  • 1 liter kogende vand
  • 1-2 tsk. salt
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød eller fuldkornspitabrød

Tilberedning

Bashrib laham
Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter.

Pil løgene. Varm olien i en gryde. Brun kød og løg med olien sammen med krydderier i en gryde. Skær kartofler og gulerødderne i store stykker og vend i gryden sammen med friskrevet ingefær og linser. Prik limefrugterne med en spids kniv og kom i gryden. Tilsæt 1 liter kogende vand og skru ned for varmen. Lad retten småkoge ca. 1 time, til kødet er mørt. Spæd evt. med lidt mere væske under kogningen. Smag til med salt.

Tilbehør
Servér retten med fuldkornsbrød.

TIP
I stedet for brød, kan du servere samme tilbehør som til Maldom – Oksefrikadeller med grøntsager. Samme portionsstørrelse er passende til denne ret.

Frugt og grønt pr. person

275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3100 kJ / 750 kcal Kulhydrat: 105 g Fedt: 18 g, heraf mættet fedt 5 g

Hjertevarm mad 2017