Ingredienser
Bashrib laham- 200 g kikærter
- 8 små løg
- 500 g magert okse- eller lammekød i tern
- 1 spsk. olivenolie
- 2 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. karry
- 1 kanelstang
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 2 mellemstore kartofler
- 2 gulerødder
- 2 cm frisk ingefær
- 2 spsk. røde linser
- 2 hele tørrede lime
- 1 liter kogende vand
- 1-2 tsk. salt
- 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød eller fuldkornspitabrød
Tilberedning
Bashrib laham
Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter.
Pil løgene. Varm olien i en gryde. Brun kød og løg med olien sammen med krydderier i en gryde. Skær kartofler og gulerødderne i store stykker og vend i gryden sammen med friskrevet ingefær og linser. Prik limefrugterne med en spids kniv og kom i gryden. Tilsæt 1 liter kogende vand og skru ned for varmen. Lad retten småkoge ca. 1 time, til kødet er mørt. Spæd evt. med lidt mere væske under kogningen. Smag til med salt.
Tilbehør
Servér retten med fuldkornsbrød.
TIP
I stedet for brød, kan du servere samme tilbehør som til Maldom – Oksefrikadeller med grøntsager. Samme portionsstørrelse er passende til denne ret.
Frugt og grønt pr. person
275 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3100 kJ / 750 kcal Kulhydrat: 105 g Fedt: 18 g, heraf mættet fedt 5 g
Hjertevarm mad 2017