Ingredienser
Kage (20 stk.)- 350 g grov semolinamel
- 150 g sukker
- 75 g kokosmel
- 1 spsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. nøddeolie
- 125 g græsk yoghurt 2%
- 1 spsk. tahin (sesampasta)
- 20 smuttede mandler
- 200 g sukker
- 1½ dl vand
- Saft af ½ citron
- Evt. 1 spsk. rosenvand
Tilberedning
Kage
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland semolina, sukker, kokos, bagepulver, vaniljesukker og olie sammen. Rør yoghurt i melblandingen til en sammenhængende dej. Smør et firkantet ovnfast fad ca. 18 x 25 cm med tahin. Kom dejen i fadet i et jævnt lag. Skær dejen i firkanter. Læg en mandel i midten af hver firkant.
Bag kagen i ca. 25 minutter.
Sirup
Kom sukker og vand i en lille gryde og kog op. Lad det koge 5 minutter. Træk gryden fra blusset, tilsæt citronsaft og evt. rosenvand.
Dryp kagen med sirup og lad det absorbere i 10-15 minutter.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 800 kJ / 200 kcal Kulhydrat: 33 g Fedt: 6 g heraf mættet fedt 3 g
Hjertevarm mad 2017