Ingredienser

  • 2 løg
  • 1 tsk olie
  • 400 g hakket oksekød, max 10 %
  • 1½ dl barbecuesauce eller tomatketchup
  • salt og peber
  • 8 salatblade, gerne iceberg
  • 1 gul peber
  • 2 tomater
  • ½ agurk
  • 4 store, flade fuldkornboller á 80 g
  • 2 spsk light mayonnaise, 30 %
Tilbehør
  • 4 gulerødder

Tilberedning

Skær løget i små tern. Kom olien på en pande og varm det op. Svits løg og kød til kødet har skiftet farve. Kom barbecuesauce i. Kog blandingen ind ca. 5-8 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber.

Skær peberfrugt, tomater og agurk i skiver. Varm burgerbollerne på brødristeren, flæk bollerne og smør dem med mayonnaise. Læg salatblade på bollebundene. Fordel kødet i bunker på salaten og kom peberfrugt, tomat og agurk over. Læg bollernes top over. Spis burgerne med gulerodsstænger til.

TIP
Du kan krydre kødfyldet ekstra med fx finthakket hvidløg eller chili.

Frugt og grønt pr. person

250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2175 kJ (515 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3,5 g