Ingredienser

  • 500 g magert oksekød i skiver, fx tykstegsfilet
  • salt og peber
  • 2 spsk flydende margarine
  • 2 løg
  • 2 dl rødvin
  • 5 dl oksebouillon, koncentrat + vand
  • 5 laurbærblade
  • 1 knsp stødt allehånde
  • 6 gulerødder, ca. 600 g
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1½ kg kartofler

Tilberedning

Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm den flydende margarine op i en stegegryde og brun kødskiverne, evt. af flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt rødvin, oksebouillon og krydderier. Lad retten simre under låg i ca. 45 min. Skræl gulerødderne, skær dem i stave og kom dem ved retten, når kødet næsten er mørt. Kog retten i endnu 15 min. og smag den til med salt og peber. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn retten til ønsket konsistens.

Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra kartoflerne og damp resten af væden væk over varmen. Pisk kartoflerne ud til en grov mos og smag den til med salt og peber.

Frugt og grønt pr. person

180 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2225 kJ (530 kcal). Kulhydrat 67 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 5 g