Ingredienser

Rodfrugter
  • 1 kg rodfrugter, fx selleri, pastinak, gulerødder og jordskokker
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 5 stilke bredbladet persille
Pesto
  • 1 lille brocolli
  • 100 g frosne optøede ærter
  • 1 potte frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 30 g parmesanost
  • saft af 1 citron
  • bouillon eller vand
  • salt og peber

Tilberedning

Rodfrugter
Skræl rodfrugterne, og skær dem i ensartede mundrette stykker. Skær løget i både. Vend rodfrugter med løg og olivenolie. Fordel grønsagerne på en bageplade med bagepapir, og krydr dem med salt og peber.

Bag grønsagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er godt møre. Skyl og hak persillen og vend med grønsagerne.

Pesto
Del broccolien i mindre buketter, og giv dem et kort opkog.
Hæld broccolien i en sigte, og skyl den med koldt vand. Kom den afdryppede broccoli i en blender sammen med ærter, basilikum, presset hvidløg, reven parmesanost og citronsaft. Kør, og spæd til med bouillon til en grov konsistens. Smag til med salt og peber.

 

Frugt og grønt pr. person

409 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1017 kJ (242 kcal). Kulhydrat 30 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertenyt nr. 3, 2014