Ingredienser

Bagte kartofler
  • 4 store bagekartofler, ca.1¼ kg
Stenbiderrogn dressing
  • 2 dl syrnet fløde 9 %
  • 200 g stenbiderrogn
  • 1 rødløg
  • 1 tsk. fintrevet skal af ubehandlet citron
  • peber
Salat
  • 400 g blomkål
  • 300 g bladselleri
  • 2 avocado
  • 2 spsk. citronsaft
  • vand
  • salt og peber
  • 1 bundt dild

Tilberedning

Bagte kartofler
Skær et kryds i hver kartoffel, læg dem på en bageplade, og bag dem i ca. 1 time ved 200 grader. Prik i dem med en spids kniv, og mærk om de er møre. Bag dem længere, hvis de ikke er færdige.

Stenbiderrogn dressing
Rør den syrnede fløde med stenbiderrogn, finthakket rødløg og citronskal og smag til med peber.

Salat
Skær blomkål i små buketter og bladselleri i tykke skiver. Blend avocado med citronsaft og spæd med lidt vand til en god tyk dressingkonsistens. Vend den i grøntsagerne, og smag salaten til med salt og peber. Drys salaten med hakket dild.

Servér de bagte kartofler med dressing og salat.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (490 kcal). Kulhydrat 76 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 5 g

UH1214