Ingredienser

  • 10 æbler
  • 50 g svesker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 150 g brun farin
  • 150 g marcipan
  • 1 æg
  • 4 dl yoghurt naturel
  • 2 tsk vaniljesukker

Tilberedning

Skær æblerne i både, fordel dem i et smurt ovnfast fad sammen med hakkede svesker og drys med kanel. Bland brun farin sammen med groftrevet marcipan og saml med ægget til en let klistret, løs smuldre dej. Fordel dejen i “klatter” over æblerne og bag æblerne ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Hæld yoghurten til afdrypning i en sigte med et stykke køkkenrulle et par timer. Rør den afdryppede yoghurt sammen med vaniljesukker og server til de lune æbler.

Frugt og grønt pr. person

90 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Per stk / 12 stk: 775 kJ (185 kcal). Kulhydrat 33 g. Fedt 5 g, heraf <1 g

Rumlerikkerne - børn, mad, motion