Ingredienser

Angelfood kage
  • 2 tsk. smagsneutral rapsolie
  • 9 æggehvider
  • 225 g sukker
  • skal af 1 ubehandlet citron
  • 100 g hvedemel
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. vinsten
  • 1 knivspids fint salt
Bagte blommer
  • 1 kg blommer
  • 150 g sukker
  • 3 kanelstænger eller 3 stjerneanis

Tilberedning

Angelfood kage
Smør en springform med hul i midten med olie. Pisk æggehviderne skummende. Drys sukkeret i under piskningen, og pisk æggehviderne, til de er stive, men ikke grynede. Riv citronskallen fint. Bland mel, vaniljesukker, vinsten og salt sammen, og sigt det hele. Bland citronskallen i melblandingen. Vend melblandingen forsigtigt i æggehvideskummet a 2-3 gange. Kom dejen i springformen, og bag kagen ved 170 grader i ca. 40 minutter, eller til den er fast. Tag kagen ud af ovnen. Vend den på hovedet, og træk den over en flaske, så hullet i midten af formen sidder over flaskens hals. Lad kagen køle af på hovedet. Løsn kanten af kagen med en kniv. Læg formen på hovedet på et stort kagefad eller skærebræt, og fjern forsigtigt formen.

Bagte blommer
Halvér blommerne, og kom dem i et ovnfast fad. Drys med sukker, og læg evt. kanelstænger eller stjerneanis ved. Dæk fadet med stanniol, og bag blommerne i ovnen ved 180 grader i 20-30 minutter, eller til de er helt møre, uden at være bagt helt ud af form. Lad dem køle af.

Skær kagen i skiver og servér med bagte blommer.

TIP
Vinsten bruges i kagedej til at stabilisere æggehviderne. Du kan tilsætte 1 spsk. citronsaft i stedet for. Vinsten købes i specialbutikker eller nethandel.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (180 kcal). Kulhydrat 40 g. Fedt >1 g, heraf mættet fedt 0 g

Ude og Hjemme, uge 36, 2018
Ude og Hjemme