Ingredienser

Ærtesuppe
  • 1 løg
  • 2 bagekartofler
  • 3 spsk rasp- eller olivenolie
  • 500 g grønne ærter, gerne fra frost
  • ½ l grønsags- eller hønsebouillon
  • 1 dl syrnet fløde 9%
  • salt og peber
  • ½-1 spsk lime- eller citronsaft
Pynt
  • 100 g rejer
  • eventuelt dildkviste

Tilberedning

Ærtesuppe
Skræl løget og snit det fint. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Svits kartofler og løg i olie i en gryde, til løgene er klare. De skal ikke tage farve. Tilsæt bouillonen. Kog det hele meget mørt, ca. 20 minutter. Tilsæt ærterne og kog dem med de sidste par minutter. Blend eller purér grøntsagerne med kogevandet, eventuelt ad flere gange. Rør syrnet fløde i suppen og smag den til med salt, peber og limesaft. Sæt suppen til afkøling i køleskabet.

Smag suppen til igen og justér eventuelt konsistensen med vand eller kold bouillon og servér suppen med rejer på toppen og groft brød til. Pynt eventuelt suppen med en dildkvist.

TIP
Suppen kan også serveres varm. Bring suppen i kog, efter at den er blendet, og smag den til med salt, peber og limesaft. Tilsæt syrnet fløde til sidst og varm suppen igennem, uden at den kommer i kog.

Frugt og grønt pr. person

160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1427 kJ (340 kcal). Kulhydrat 41 g. fedt 15 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 34, 2011