Ingredienser

Æggekage
  • 1 løg
  • ½ spidskål
  • 100 g frisk spinat
  • 300 g kogte kartofler
  • 200 g laks uden skind og ben
  • ½ spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g friskbælgede ærter
  • 4 æg
  • 1 tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 1 lille bundt purløg
  • 4 tykke skiver fuldkorns rugbrød

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 grader.

Hak løget. Fjern stok og de yderste blade af kålen, og snit den fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Skær laks i mindre stykker.

Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg, kål og kartofler i ca. 5 minutter under forsigtig omrøring. Tilsæt spinat og ærter, og lad spinaten falde sammen. Tag panden af varmen, og tilsæt laksestykkerne.

Pisk æggene sammen, og hæld massen på panden. Vend forsigtigt rundt og krydr med salt og peber. Stil panden i den varme ovn, og bag æggekagen i ca. 25 minutter, til den er fast i konsistensen.

Servér med drys af purløg og rugbrød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 3,5 g

UH2717