Ingredienser

Tomat-peberfrugtragout
  • 2 store løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 750 g tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt basilikum eller persille
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ tsk. salt
  • 6 æg
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornshvedebrød (400 g)

Tilberedning

Tomat-peberfrugtragout
Hak løgene, og skær peberfrugterne i tern. Svits dem i olien på en stor pande ved høj varme i ca. 1 minut. Skru ned for varmen, og lad dem simre i 10 minutter. Skær tomaterne i grove terninger, og kom dem på panden. Kog op, og lad saucen koge, til tomaterne er kogt ud. Tilsæt evt. vand, så saucen er saftig hele tiden.

Hak hvidløg og basilikum og kom i saucen sammen med cayennepeber, og smag til med salt. Lav små fordybninger i saucen, og slå et æg ud i fordybningen. Lad æggene simre i saucen i ca. 5 minutter, til de er faste med blød kerne.

Servér 1½ æg til hver person, med tomat-peberfrugtragout og brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 30, 2016
Ude og Hjemme