Ingredienser
- 3 æg
- 180 g brun farin
- 1 tsk. vaniljesukker
- 180 g hvid hvedemel
- 1½ tsk. kanel
- 1 tsk. ingefær
- 1 tsk. bagepulver
- ½ dl rapsolie
- 2 æbler
- 10 muffinforme
- stødt kanel til drys
Tilberedning
10 stk.
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydderier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien.
Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme.
Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Hænger der dej ved, bages kagerne i lidt længere tid.
Afkøl kagerne og drys med lidt stødt kanel.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 20 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 35 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjerteliv0317