Ingredienser

  • 3 æg
  • 180 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 180 g hvid hvedemel
  • 1½ tsk. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ dl rapsolie
  • 2 æbler
  • 10 muffinforme
  • stødt kanel til drys

Tilberedning

10 stk.

Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien.

Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme.

Bag kagerne i ca. 20 minutter. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagte. Hænger der dej ved, bages kagerne i lidt længere tid.

Afkøl kagerne og drys med lidt stødt kanel.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 20 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 35 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjerteliv0317