Claus Holm
TV-kok

Jeg er et følemenneske. Vi skal hjælpe og gøre en forskel hvor vi kan.
Når livet ikke giver menig, er det vigtig at træde til og hjælpe. Sammen kan vi alle gøre en forskel for os alle. Jeg har fået en meget sød ægte ven, en lille kærlighedstrold der hedder Ellen. Hun er 5 år gammel og udfordret på livet med en hjertesygdom. Ellen får solen til at gå den anden vej og spreder glæde på sin vej. Derfor var valget om at blive ambassadør ikke svært for mig. Det er ikke en selvfølge at hjertet banker, men vi skal huske på, at størst af alt er kærligheden. Foto: MDavid Bering

 Britt Bendixen
Danser og dommer i Vild med dans

“ Det er med stolthed jeg modtager hvervet som ambassadør for hjerteforeningen, for efter min vellykkede bypass operation på Rigshospitalets hjerteafdeling, ønsker jeg at hjælpe Hjerteforeningen, med den livsbekræftende indsats der ydes for både unge og voksne hjertepatienter, – for hjerte skal ikke altid kun rime på smerte.”  Foto af Jes Larsen fra erindringsbogen “Et lyst sind”

 

 

 

Jesper Asholt
Skuespiller 

Hvert år rammes ca. 55.700 danskere af en hjerte-kar-sygdom. Hjerteforeningen støtter forskning på området med store millionbeløb, hvilket er årsagen til at mange flere overlever hjertesygdomme, og efterfølgende får et bedre liv. Jeg bakker op om Hjerteforeningen, og håber jeg som ambassadør kan være med til at udbrede kendskabet til dens arbejde.” Foto af Catharina Fyrberg. 

 

 

Birthe Kjær
Sangerinde

“I 2005 blev jeg, som et lyn fra en klar himmel, ramt af en blodprop i hjertet, og på Rigshospitalet fik jeg udleveret en mappe fra Hjerteforeningen, hvor jeg kunne læse alt om operation og stent, som var det, jeg gennemgik. Det var en stor trøst at få det tegnet og forklaret. Jeg meldte mig straks ind i Hjerteforeningen, og har siden været dybt taknemmelig over den megen forskning, der bliver gjort, så lægevidenskaben hele tiden bliver dygtigere. Det redder liv. Og med de mange tilbud om hjælp og aktiviteter til både patienter og pårørende, er det en god sag at støtte. Jeg er glad for at kunne være ambassadør for Hjerteforeningen.” Foto af Christian Kro. 

 

 

Anna Holm
OL-løber 

“Hjertesagen er vigtig, og jeg er glad for at være ambassadør for en forening, der gør en kæmpe indsats for at forbedre danskernes viden og tilgang til livreddende førstehjælp. Min far mistede livet ved et hjertestop, så det er meningsfuldt for mig at støtte op om Hjerteforeningen. Forskning, viden og en fælles indsats kan redde liv.” Citat, ambassadør og OL-løber Anna Holm.”

 

Thomas Evers Poulsen
Danser

“Hjertet kan gøre ondt på mange måder gennem vores liv. Men ret helbredsmæssig er det vigtig vi selv gør en forskel, for at have et sundt hjerte. Siden 2006, er antallet af danskere der får hjertemedicin steget med 20%. Jeg er ambassadør for Hjerteforeningen for at skabe opmærksomhed på, at vi kan gøre en forskel for os selv og for andre.”

 

 

Julie Agnete Vang
Skuespiller


– Når et hjerte helt uventet holder op med at banke berører det alle omkring det. Og dem som er så heldige at overleve et hjertestop, kommer i mange tilfælde til at leve med angst og traumer, især hvis der ikke bliver taget hånd om det efterfølgende. Som Ambassadør støtter jeg hjerteforeningens store arbejde med at udbrede viden om livreddende førstehjælp, forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende. Fordi vores hjerter fortjener det.

 

Bodil Jørgensen
Skuespiller

bodil
– Alle kan blive ramt af en hjerte-kar-sygdom, hjertestop, blodprop… 1 ud af 4 danskere dør af det. Med forskning, forebyggelse og oplysning kan vi gøre en forskel – og det gør Hjerteforeningen! Derfor er jeg ambassadør for Hjerteforeningen. Det gælder livet!

 

Maria Lucia
Sangerinde og skuespiller

– Hjertet er det vigtigste organ vi har og vi skal allesammen blive bedre til at passe på os selv! Derfor nytter det med forebyggelse og forskning, så vi alle kan blive ved med at have sunde og raske hjerter, der banker hele livet!

 

Kenneth M. Christensen
Skuespiller


Foto – HEIN Photography
14 danskere rammes hver dag af hjertestop. Kun 1 overlever, vidste du det? Som ambassadør for Hjerteforeningen støtter jeg indsatsen for livreddende førstehjælp. Støt Hjerteforeningen, så vi sammen kan gøre en forskel.

 

Jeanette Ottesen
Dansk elitesvømmer

Jeanette Ottesen_web
Som ambassadør støtter jeg Hjerteforeningens arbejde med forskning, forebyggelse og behandling samt målet om at nedbringe antallet af dødsfald.

 

Søren Dahl
Radiovært, foredragsholder og forfatter


Hjertet er symbolet på samhørighed og kærlighed – lad os passe på det. Mens mange mennesker løber, dyrker fitness og spiser sundt, er der også en gruppe, som har det sværere ved den sunde livsstil, nogle som hverken rører sig eller spiser sundt. Så er det helt afgørende at føle sig som en del af et fællesskab.

 

Robert Hansen
Skuespiller

Det kan være en stor hjælp at høre historier fra andre hjertesyge. Det oplevede jeg selv da jeg blev syg i hjertet. Jeg vil gerne hjælpe andre, der er i samme situation som mig, derfor er jeg ambassadør for Hjerteforeningen. 452.000 danskere lever i dag med en hjerte-kar-sygdom – gør som jeg støt Hjerteforeningen, så vi sammen kan gøre en forskel”

 

Mikkel Boe Følsgaard
Skuespiller

mikkel
Jeg er ambassadør for Hjerteforeningen, fordi det nytter med fokus og indsats på forebyggelse og forskning!

 

Bubber
Tv-vært

Bubber_web
Et sund og et stærkt hjerte er tryghed. Hjertet er det vigtigste vi har, derfor støtter jeg Hjerteforeningen og Børnehjertefonden.

 

Anna David
Sangerinde

Anna David_web
Vi sanser og lever igennem hjertets slag. Mange familier bliver ramt af hjerteproblemer – også min egen. Derfor støtter jeg Hjerteforeningen.

 

Kirsten Sigaard
Sangerinde

Hjertesygdom koster årligt tusindvis af danskere livet, og når du støtter Hjerteforeningen, gør du en positiv forskel. Din og andres opbakning betyder nemlig, at Hjerteforeningen kan fortsætte arbejdet med bl.a. forebyggelse, rådgivning, patientstøtte og et væld af forskningsprojekter til gavn for de danskere, som er ramt af hjerte-kar-sygdomme eller forhøjet blodtryk.

 

Johannes Nymark
Skuespiller og sanger

Johannes Nymark_web
Jeg har på nærmeste hold oplevet, hvad det vil sige ikke at kunne tage sin hjertefunktion for givet, min mor fik konstateret problemer med hjertet, da jeg var teenager, og min onkel, der grundet en hjertefejl gik bort som blot 27-årig. Mit hjerte banker for hjertesagen, derfor støtter jeg Hjerteforeningen.

 

Peter Mygind
Skuespiller, tv-vært, entertainer og foredragsholder

Peter Mygind_web
At opleve et hjertestop  og efterfølgende at få hjertemassage, kan give angst og traumer. Det har jeg selv oplevet. Støt Hjerteforeningen og vær med til at forebygge og rådgive hjertepatienter. Hver dag rammes ca. 10 danskere af hjertestop, de har brug for hjælp og støtte. Gør som mig og støt Hjerteforeningen.

 

 

Louise Dorph
Livstilsekspert og designer 

Louise Dorph-Pedersen_web
Jeg har hjertesygdom tæt inde på kroppen, da både min søster har været ramt, og min mor stadig kæmper med hjerteflimmer. Min søster blev syg, da hun var 43 år – det kom som lyn fra en klar himmel. Hun havde fået små tegn og var også gået til lægen, men det blev slået hen med stress. Det var først, da hun fik et voldsomt hjerteanfald, det blev opdaget, det kunne have været for sent. Heldigvis klarede hun det. Jeg støtter Hjerteforeningen for at være med til at skabe mere fokus på hjerte-kar-sygdomme, så det bliver taget i opløbet.

 

Vicki Berlin
Skuespiller

Vicky Berlin_web

Hjertet er det vigtigste, vi har. Det giver os liv og vil altid være symbolet på kærlighed. Vi er så afhængige af vores hjerte, men også af hinandens hjerter. Derfor er det vigtigt at huske os selv på at gøre en indsats for at passe godt på det. Uden hjerter er vi ikke, og det er derfor, det er vigtigt, at vi elsker hjertet. Derfor støtter jeg Hjerteforeningen.

 

Charlotte Bircow Næss-Schmidt
Sundhedsekspert og foredragsholder

Charlotte Bircow Næss-Schmidt_web
1 ud af 4 danskere dør af en hjertesygdom. Hjertesygdom er sammen med kræft den hyppigste dødsårsag i Danmark. Som ambassadør støtter jeg Hjerteforeningen, og arbejdet for at nedbringe dødeligheden.

 

Michael Laudrup
Fodboldlegende

michael
Fokus på hjertesygdomme er vigtigt. Langt de fleste af os kender desværre mennesker, der har været ramt af disse sygdomme, blodpropper eller sågar hjertestop. Derfor støtter jeg Hjerteforeningen.

 

Peter Schmeichel
Målmands-legende

peter
Hjertesygdom er den næstmest hyppigste dødsårsag i Danmark. Som ambassadør støtter jeg Hjerteforeningen i deres arbejde med forskning, forebyggelse og information, fordi ingen børn fortjener at miste deres forældre for tidligt.

 

Stine Stengade
Skuespiller

Stine Stengade_web
Som ambassadør støtter jeg Hjerteforeningen og Børnehjertefonden og målet om at nedbringe dødeligheden.

 

Rushy Rashid Højbjerg
Journalist

Rushy
24.500 kvinder rammes af en hjerte-kar-sygdomme hvert år. 6600 dør af det. Har du en baggrund som min, er risikoen for at få en hjerte-kar-sygdom langt større. Med bedre viden og forskningen i kvinders hjerter, kan vi redde flere kvindeliv. Derfor er der også brug for din støtte til Hjerteforeningens arbejde.

 

Kaya Brüel
Skuespiller og sangerinde

Kaya Brüel_web
Lyt til dit hjerte. At lytte til sit hjerte betyder at være opmærksom på sine følelser, sine omgivelser og hinanden. At turde gøre noget, hvis situationen tilskriver det. Hjertet er klogt og fortæller os det hele, hvis bare vi hører efter. Jeg støtter Hjerteforeningen, da jeg har et håb om, at flere finder mod i deres hjerter til at gøre en forskel, hvis de oplever en person med hjertestop.

 

Camilla Ottesen
Tv-vært

Camilla Ottesen_web
Hvert år fødes 500 børn med hjertefejl. Før var fokus, om børnene overlevede operationerne. I dag er resultaterne så gode, at fokus er hvordan de overlever. Støt Hjerteforeningen – så vi sammen kan give børnene de bedste vilkår for et godt liv.

 

Stine Bjerre Mortensen
Sportsjournalist

StinneBjerre440Bred
Rammes man af en hjertesygdom, er det ikke kun en selv, som rammes, det er også hele ens familie og nærmeste. I Danmark dør 1 ud af 4 af en hjertesygdom. Det er for mange. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel – derfor er jeg ambassadør for Hjerteforeningen.

 

Anne Sofie Espersen
Skuespiller

annesofie
Hvert år dør 12.300 danskere af en hjertesygdom. Kvinders hjerter fortjener opmærksomhed og derfor støtter jeg blandt andet Elsk hjertet-kampagnen og forskning i kvinders hjerter.