GIV LIV
Test dig selv

Kære du

¨¨
Tillykke – du er ved at være klar til jul med et humør, der nærmest klinger bjældeklang. Det er noget, der varmer i juletiden, både for en selv og de nærmeste. Måske kender du nogen, der ikke er i så godt humør, og som derfor kunne bruge en håndsudrækning her i julemåneden.
..

Hjerteforeningens psykolog giver dig fire gode råd til, hvordan du kan hjælpe andre:

 

 1. Tal om ensomhed. Fortæl det, du nu ved: At ensomhed er en naturlig følelse, og at ingen derfor er alene om det. Gør en indsats for at se de mennesker, der er omkring dig. Kig dem i øjnene og hils. På den måde får ingen lov til at føle sig usynlig.
  kk
 2. Vær venligt vedholdende. Når man har følt sig ensom længe, kan det være overvældende pludselig at blive set og inviteret ind. Tag initiativ til nye relationer. Byd din nabo på kaffe, invitér et par stykker fra fodboldholdet med hjem eller sæt dig og slå en sludder af med den ældre dame på bænken.
  99
 3. Bliv frivillig. I Hjerteforeningen har vi masser af muligheder til dig, der savner at være en del af et fællesskab. Læs mere her.
  oo
 4. Gør de grupper og fællesskaber, du indgår i, mere åbne.
  Invitér en kollega med ned til frokost. Hils på de nye – og de stille.

 

 

Send en julehilsen til dem, du tror, kunne have glæde af det. Send en digital julehilsen her via Hjerteforeningen.

Jul_Infobokse_Illustration_

Deltag i julebanko

Hjerteforeningen inviterer til gratis online banko onsdag d. 15. december. Kom i ægte julestemning, når ambassadør Thomas Evers Poulsen guider os trygt igennem årets hyggeligste julebanko. Du kan vinde fede præmier – så det er bare med at være klar med brikkerne.
p

Jul_Infobokse_Illustration_3

Send en digital julehilsen

Der er intet hyggeligere end en personlig hilsen – særligt i julen. Lav dit eget digitale julekort og glæd en, du holder af. Du kan sende din hilsen på e-mail og/eller dele det på de sociale medier. Det er bare om at komme til tasterne og sprede juleglæde.
o

Jul_Infobokse_IntetHjerteAlene_

Ensomhed som hjertepatient

Ensomhed har alvorlige konsekvenser for hjertet. Hjerteforeningen er medlem af Folkebevægelsen mod Ensomhed, der sammen kæmper mod ensomhed. Læs mere og få gode råd fra Hjerteforeningen.

 

logo-god jul (1)

Vil du støtte hjertet?

 

Din støtte går til hjerteforskning, forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme og hjælp til danske hjertepatienter og pårørende i hele landet.