GIV LIV

Velkommen til Hjertetræning

Hjerteforeningen har vi udviklet et nyt træningsunivers. Vi kalder det Hjertetræning og er et gratis tilbud for alle, både stabile hjertepatienter som alle andre interesserede, der ønsker inspiration til fysisk aktivitet og bevægelse.  

 

De første fire træningsvideoer er produceret i samarbejde med Hjerteforeningens ambassadør Thomas Evers Poulsen og er 15-minutters træningsprogrammer, der indeholder opvarmning, øvelser med puls og styrke og udstrækning. Undervejs guider vi, så alle kan tilpasse øvelserne til det fysiske niveau.   

 

Videoerne indeholder hjertevenlige træningsøvelser, bestående af tre træningsprogrammer, tilrettelagt af Hjerteforeningens fysioterapeut med grundlæggende øvelser inden for puls og styrke, samt en dansetræning, hvor Thomas Evers selv har fået lov at stå fo trin og bevægelser. 

 

Som supplement til træningerne har vi på websitet også samlet vores bedste råd om træning og kost fra Hjerteforeningens egne eksperter. Du kan fx læse dig klogere på vigtigheden af både at varme kroppen op og strække grundigt ud, såvel som hvordan du skal sammensætte din kost for at få mest mulig energi i din dagligdag. 

 

Formålet med Hjerteforeningens nye initiativ er at motivere til fysisk aktivitet og bevægelse - og viser sig særligt aktuelle nu, hvor de kan bidrage til at holde så mange som muligt i gang derhjemme grundet corona-krisen. 

 

Har du nyopdaget hjertesygdom, eller symptomer fra din hjertesygdom, skal du kontakte din læge, inden du går i gang med fysisk aktivet. Du er også meget velkommen til at kontakte vores rådgivere på Hjertelinjen, hvis du har spørgsmål om din hjertesygdom og træning. Ring til Hjertelinjen på 7025 0000 – mandag-fredag kl. 9-16. 

 

Rigtig god træning