Det handler om at vælge godt med fuldkorn, bælgfrugter og de tunge grøntsager, så du får meget mad for pengene. Hvidkål, rødkål, rodfrugter, gulerødder og blomkål giver mad til mange dage og kan bruges på kryds og tværs afopskrifterne, så vi undgår madspild. Bælgfrugter er billige, sunde og mættende samt fungerer som godt fyld i både gryderetter og salater. Det skal også være nemt med enkle ingredienser, så maden hurtigt kan komme på bordet og tiden kan bruges til andre ting.
Kostplanen svarer til en gennemsnitskvindes energibehov på 2000 kcal (8000 kJ) pr. dag. Mænd kan sagtens følge planen også og kan så øge mængden af sund mad til et energibehov på 2400 kcal. (10.000 kJ). Mænd kan fx tage et par ekstra kartofler, en ekstra fuldkornsbolle eller et større mellemmåltid.
Hver dag er sammensat, så de tre hovedmåltider tilsammen indeholder 1200 kcal (5000 kJ) + tre daglige mellemmåltider, hvor hvert er på 250 kcal (1000 kJ), så det samlede kostindtag når 2000 kcal.
Hvert felt svarer til 250 kcal. (1000 kJ)