Hjertesti 2 Støvring er et supplement til Hjertesti 1. Distancen er 5,6 km og den har samme start- og målsted som Hjertesti 1 ved Støvring Stadion.

Først går stien ned ad Mastrupvej – drejer til højre forbi søerne og derefter mod Slugten, Ved Bjerget og Ved Søerne.

Efter Ved søerne går Hjertesti 2 lige ud (mens Hjertesti 1 drejer til venstre)

Hjertesti 2  følger græs- og grusstier langs Mastrup Bæk – først ved stien som følger bækken til Nibevej. Ved Nibevej drejes til højre og skiltning vil vise ruten til venstre nedenfor skovkanten langs bækken.

Om sommeren er der ofte får som sørger for naturplejen på eng og skråninger, og der er en stille ro som kun forstyrres af Nibevejens trafik.

Stien er ikke egnet til kørestole og barnevogne, da der er stejle skråninger og trapper undervejs og det tilrådes at vandre i støvler, da der også kan være fugtige passager. På ruten, som også er markeret med gule pile, passeres den smukke natur ved den slyngende bæk og der er etableret låger så kun vandrere kan slippe ud.

På et tidspunkt kommer man til et skilt, som fører til venstre op ad en stejl græsbakke. På toppen af bakken følges skiltene mod Høje Støvring 1 og stien følges mod Nibevej.

Ved Nibevej går stien et lille stykke til højre opad bakken og går til venstre ad stien som går nedenfor Højdedraget – (her er der en fantastisk udsigt ned over morænebakkerne)

Stien følges hele vejen til Over Bækken , hvor vejen krydses og stien fortsætter ind mod Støvring Gymnasium. Stien følges hele vejen forbi parkeringspladsen til den munder ud ved en trappe ved træerne til den tværgående sti. Ved denne sti drejes til højre og stien følges gennem tunnel og forbi Mastruplund plejeboliger og videre til Støvring Multihus, hvor man tager trappen vestom og følger skiltningen mod startstedet ved Støvring Stadion.

Motion og frisk luft er sundt for krop og sjæl og her kan det kombineres med dejlig natur. Lav gerne aftaler med venner, naboer eller familie – de vil elske det!

Har du lyst til at være frivillig eller har du spørgsmål om hjertestien, aktiviteter og lignende kontakt Hjerteforeningen Rebild på [email protected]