De fem afmærkede ruter i og omkring Sdr. Omme kan gennemføres hver for sig eller kombineres. Infotavler med rutekort er opsat ved: Sdr. Omme Kro, Omme Å Camping, Sdr. Omme Multicenter og ved p-pladsen på Holdgårdsvej (ved naturstien).

Rød rute på ca. 8,3 km er den længste og tager dig hele vejen rundt om byen. Ved at følge de røde pile kommer du gennem den fredfyldte kirkeskov, hvor et stenprojekt giver mulighed for leg og fitness i naturen. Du kan også opleve lidt af en sjældenhed her på egnen, en aquadukt, som fører Danmarks bedst bevarede – nu fredede -vandingskanal over Sigbækken. Den videre tur kommer bl.a. forbi fritidsområder, industrikvarteret, campingpladsen, den særdeles skønne natur i ådalen, skov/hede og én af Europas største juletræsproducenter samt stien på den nedlagte Troldhede-Kolding jernbane.

Grøn rute er ca. 5,3 km og ved at følge de grønne pile kommer du omkring den sydlige del af Sdr. Omme – med den skønne ådal, skov/hede og juletræs-planteskole. Ruten er også en velegnet løberute og markeret med en grøn løber.

Sort rute på ca. 4 km er en lidt kortere udgave af grøn rute – medådalen, skov og planteskole m.m.

Blå rute er ca. 2,5 km og her oplever du en mindre byrunde med den smukke ådal, anlægget med legeplads, grillpavilion og Holdgårds-stenen samt den nye å-sti, hvor du kan gå langs åen på en400 meter strækning.

Gul rute er også ca. 2,5 km. Her kommer du gennem den skønne og fredfyldte kirkeskov m.m. I kirkeskoven finder du et stenprojekt, som giver mulighed for leg og fitness i naturen. Ved at lave en kort afstikker kan du opleve en aquadukt, som fører landets bedst bevarede vandingskanal over Sigbækken. Tag også en tur over broen ved bålhytten og gå langs Sigbækken (gul stimplede rute). Du finder borde og bænke flere steder, som frit kan anvendes til et lille hvil eller medbragt mad og drikke.

Stien går gennem skov, by og bebyggelse. Der er legeplads, rigt fugleliv og mulighed for at sidde ned på diverse bænke undervejs.

Hjertestien er egnet til både picnic, løb og barne- og klapvogne.

Har du spørgsmål om hjertestien, aktiviteter og lignende, er du velkommen til at kontakte lokalforeningen Billund.