GIV LIV

Hej Nabo

– ET GODT NABOSKAB ER EN HJERTESAG

 

 

Det er vigtigt at holde kroppen sund med kost og motion. Det ved vi. Men flere studier viser også en klar sammenhæng mellem vores mentale sundhed og risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Derfor sætter Hjerteforeningen nu fokus på mental sundhed gennem bl.a. fremme af positive sociale relationer med et nyt tiltag, der skal bringe danskerne tættere på hinanden.

Et nyt dansk studie peger på, at det at gøre noget godt for andre fremmer den mentale sundhed. Hvis man mindst én gang om ugen hjælper andre, er der dobbelt så stor sandsynlighed for at have det godt mentalt, det vil sige at have en høj mental sundhed. Er man ”kun” hjælpsom én eller to gange om måneden, gør det også en forskel. Her øger man sin chance for høj mental sundhed med 40 procent i forhold til, hvis man aldrig hjælper andre.

HJERTEFORENINGEN og den sociale bevægelse FUCKING FLINK er derfor gået sammen om en indsats, der skal få danskerne til at komme tættere på hinanden og være mere hjælpsomme. Og hvorfor ikke starte med naboen?

Følg med på Hjerteforeningens Facebookside, deltag i konkurrencerne og hold øje med postkortholderen på din lokale café i oktober.

Det er tid til at være flink ved din nabo!