Panna cotta med karamelliserede pærer

Tilberedning Karamelliserede pærerSkræl pærerne, og skær kernehusene ud. Skær pærerne i store tern. Smelt sukkeret på en pande, til det karamelliserer, og vend pærerne i karamellen. Lad dem simre ved svag varme, til de er knapt møre. Tag panden fra blusset, og lad pærerne trække, til de er helt møre. Lad dem køle af. Fordel […]

Marmoreret banankage

Tilberedning 16 stk. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk olie med sukker og vaniljekorn et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk videre ca. 5 minutter. Bland hvid fuldkornshvede med bagepulver og sigt over dejen. Fold forsigtigt dejen. Mos bananerne, og vend dem i dejen. Hak chokoladen, og smelt den i en skål […]

Citron-koldskål med rugbrødscrunch og sommerbær

Tilberedning RugbrødscrunchSkær rugbrødet i meget små tern, og vend det sammen med brun farin. Varm en slip let-pande uden fedtstof, og rist rugbrødsblandingen under omrøring i ca. 5 minutter, til sukkeret er karamelliseret. Tag panden af varmen, og fordel chrunchen på et stykke bagepapir til afkøling. Citron-koldskålFlæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblomme med […]

Chokoladesmåkager med nødder

Ingredienser 4 Personer 75 g hasselnødder 25 g mørk chokolade ½ vaniljestang 125 g sukker 75 g brun farin 1 spsk. hasselnøddeolie eller smagsneutral rapsolie 1 æg 150 g hvedemel ½ tsk. natron Tilberedning Ca. 45 stk.  Hak nødderne fint. Hak chokoladen groft. Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang. Bland nødder og vanilje med […]

Chokoladekage med pærer i bradepande

Ingredienser 4 Personer 3 æg 125 g sukker 175 g hvedemel ¾ tsk. bagepulver 2 tsk. vaniljepulver 3 spsk. kakao 1 knivspids fint salt 2 spsk. nøddeolie + 1 tsk. til at smøre fadet 1 dl skummet-, mini- eller letmælk 600 g modne pærer 25 g mandelflager eller hakkede mandler Tilberedning 1 bradepande = 16 stk. […]

Chokoladekage

Ingredienser 4 Personer 2 æg 1 dl sukker 3 spsk. kakao 1½ dl mel 1 tsk. bagepulver 1 tsk. vaniljesukker ½ dl skummet-, mini- eller letmælk ½ spsk. oliemargarine lidt flormelis til pynt Tilberedning Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt kakao og pisk igen. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker og […]

Bananbrød med tørret frugt

Tilberedning 1 brød/14 skiver Tænd ovnen på 180 grader. Mos bananerne med en gaffel. Pisk brun farin og æg sammen. Tilsæt olien. Bland hvid hvede med hvedemel, kanel, ingefær, natron og salt. Rør melblandingen i dejen sammen med moste bananer, rosiner og hakkede dadler. Hæld dejen i en rugbrødsform, ca. 10 x 30 cm, foret […]

Bananbrød

Ingredienser 4 Personer 1 stort brød ca. 12 stykker 125 g brun farin 2 æg 4 modne bananer 50 g mandelmel 200 g hvid fuldkornshvedemel – evt. mindre 1 tsk. bagepulver 1 tsk. kanel 1 tsk. ingefær ½ tsk. flagesalt 100 g græsk yoghurt 2 % 1 banan til topping 1 spsk. flormelis til drys […]

Æble-pære-kage

Ingredienser 4 Personer 3 pærer 4 æbler 2 spsk. flydende margarine 2 tsk. kanel 60 g brun farin 50 g havregryn 75 g makroner 60 g honning Tilbehør 1½ dl cremefraiche 6 % Tilberedning Skræl pærer og æbler, fjern kernehusene og skær dem i både. Smør et tærtefad med ½ spsk flydende margarine. Kom frugten […]

Æblemuffins

Tilberedning 10 stk. Tænd ovnen på 180 grader. Pisk æg med brun farin og vanilje til en skummende masse. Bland hvid hvedemel med krydde­rier og bagepulver, og rør det i æggemassen sammen med olien. Skær æblerne i kvarte. Fjern kerne­hus, og skær æblerne i tern. Vend æblerne i dejen, og fordel den i 10 muffinforme. […]