GIV LIV

Bliv frivillig instruktør i genoplivning

Bliv frivillig instruktør i genoplivning

Vil du være med til at gøre genoplivning til en folkesag?

  • Er du interesseret i at undervise andre i hjertelungeredning (HLR) og brug af en AED (hjertestarter)?
  • Kan du afsætte en weekend, hvor du deltager på et 2 dages instruktørkursus?
  • Er du i god fysisk form og kan se dig selv på et fysisk og mentalt krævende kursus i to dage, hvor du en stor del af tiden sidder på knæ og øver hjertemassage (HLR)?
  • Kan du se dig selv agere i en undervisningssituation, hvor du kort, skarpt og præcist videreformidler viden og budskaber fra din instruktøruddannelse?

Hjerteforeningen og Dansk Råd for Genoplivning (DRG) er gået sammen om at udvikle et helt nyt koncept for kursus i genoplivning; et 30 minutters introduktionskursus.

Som frivillig instruktør i genoplivning bliver du uddannet til at undervise borgere i dit eget lokalområde i disse 30 minutters introduktionskurser i genoplivning. Du vil dermed være med til at udbrede basal viden om genoplivning og få flere danskere til at træde til og turde at handle ved hjertestop. Kurserne er gratis for alle, og børn ned til 12 år kan deltage. Vi skal gøre opmærksom på, at kurserne desværre ikke kan tilbydes til Folkeskoler.

Som frivillig instruktør forpligter du dig til at undervise ved min. 10 kurser i Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning over de næste to år fra certificeringsdagen. Du skal udelukkende undervise i dit lokalområde, og Hjerteforeningen kan hjælpe med at finde deltagerne. Du vil indgå i en løbende kontakt og dialog med Hjerteforeningen og skal være forberedt på at udføre enkelte mindre administrative opgaver i form af registreringer i forbindelse med hvert kursus.

Dansk Råd for Genoplivning er ansvarlig for instruktøruddannelsen.

Se TV2 Bornholms indslag om instruktørkurset på Bornholm

Se TV 2 Lorrys indslag om Giv Liv instruktøruddannelsen

Krav til uddannelsen

 

Dansk Råd for Genoplivning (DRG) står for instruktøruddannelsen. For at blive Giv Liv instruktør skal du bestå uddannelsen med løbende vurdering ved DRG samt test om lørdagen. DRG stiller krav til:

  • at du kan tilegne dig viden på et vist fagligt niveau og kan formidle denne viden struktureret og præcist, således at al central information om hjertelungeredning og brug af en hjertestarter formidles på 30 minutter.
  • at du har et helbred og en fysisk mobilitet, som gør dig i stand til at gennemføre et fysisk og mentalt krævende kursus med to dages træning af hjertelungeredning (HLR) på gulvet.

Du skal være fyldt 18 år for at kunne deltage i et instruktørkursus. Uddannelsen som instruktør er gratis, og eventuelle udgifter i forbindelse med transport vil blive refunderet*. Et instruktørkursus strækker sig over en weekend, typisk fra ca. kl. 9-17.30 lørdag og ca. kl. 9-16 søndag. Kurset er uden overnatning.

Som frivillig instruktør i genoplivning for Hjerteforeningen skal du udfylde en børneattest, hvorfor vi skal indhente dit CPR-nummer. Årsagen til dette er, at du som instruktør kan undervise hold med deltagere ned til 12 år. Der skelnes ikke mellem instruktører, der undervise børn og instruktører, der ikke underviser børn, og det er derfor et krav, at alle instruktører har underskrevet en børneattest. Du vil høre nærmere fra Hjerteforeningen vedr. dette, og vi vil guide dig igennem processen.

 

Der afholdes instruktørkurser følgende datoer (med forbehold for ændringer):

Giv liv har fået ny hjemmeside. Du kan tilmeldige dig instruktøruddannelsen HER

Uddannelsen som instruktør er gratis, og eventuelle udgifter i forbindelse med transport vil blive refunderet*. Et instruktørkursus strækker sig typisk over en weekend fra ca. kl. 9-17.30 lørdag og ca. kl. 9-16 søndag. Kurset er uden overnatning.

Tilmeld dig ved at udfylde nedenstående formular:
Hvis du gerne vil tage del i Giv Liv som frivillig instruktør, så udfyld nedenstående formular, og du vil blive kontaktet.

* Hjerteforeningen dækker transportudgifter til instruktørkurser som ligger i nærheden af din bopæl – i udgangspunktet inden for en radius op til 60 km. Vi refunderer ikke udgifter til broafgift eller parkering.

Venteliste: Hvis du er interesseret i at blive frivillig instruktør men ikke kan finde et kursus, som passer dig ifht. tid og sted, kan du blive skrevet op på en venteliste. Du vil blive kontaktet, når vi har nye kursusdatoer klar for næste periode og du vil således være en af de første, som får tilbudt en plads. Er du interesseret i dette, så send en mail til: givliv@hjerteforeningen.dk

Hjerteforeningen vil støtte dig i forhold til organiseringen af afholdelsen af Hjerteredderkurserne – 30 minutters intro i genoplivning. Du vil samtidig få mulighed for at deltage i Hjerteforeningens arrangementer med relevant socialt og fagligt indhold.


 

Giv liv har fået ny hjemmeside. Du kan tilmeldige dig instruktøruddannelsen HER