Det var ren og skær personlig interesse for førstehjælp, der trak Jens Peter Schou Nielsen ind i Giv Liv-universet. Den 61-årige IT-specialist hos IBM er dykkerinstruktør i sin fritid og har derfor selv været igennem flere førstehjælpskurser.

Igennem Giv Liv har han nu fået papir på, at han også selv må undervise i hjertemassage, og siden februar har han haft flere end 70 kursister ud af IBM Aarhus’ godt 300 medarbejdere igennem Hjerteforeningens 30 minutters introkursus til genoplivning. Og det har givet stor tryghed i organisationen.

– Folk føler, at der bliver taget hånd om dem og at, hvis der skulle ske noget, så er der nogen på lokationen, som kan træde til og gøre noget, fortæller Jens Peter Schou Nielsen, som selv gik til ledelsen i IBM og foreslog udbredelse af kurset. Det blev taget vel imod, og 7. februar holdt han det første kursus på arbejdspladsen.

– Interessen har været utrolig stor, og de tilbagemeldinger jeg får er, at folk er begejstrede, siger Jens Peter Schou Nielsen.

Glæden ved gentagelsen
Alle kurser holdes i arbejdstiden, og det sender et stærkt signal til medarbejderne, mener han.

– Vi føler, at firmaet vil os det godt og passer på os. Det er følelsen af, at firmaet interesserer sig for én. Og det er ikke fordi der har været konkrete episoder. Det er en forebyggende indsats, som firmaet prioriterer og investerer i.

Det er især glæden ved repetitionen, som Jens Peter Schou Nielsen oplever blandt deltagerne på kurset.

– Flere har været på kursus før, men er glade for at få det gentaget. Her er Hjerteforeningens kursus rigtig godt, siger han og fortæller, at repetitionen er med til at afmystificere ikke mindst hjertestarteren.

– Det er den helt store hurdle, fordi mange tænker, “hvad er det her for en dims”.

Det er især medarbejderne fra 40 år og opefter, som indtil videre har deltaget på de kurser, Jens Peter Schou Nielsen har afholdt, og mange opfordrer til, at kurset bliver obligatorisk og årligt tilbagevendende for alle – også kollegerne i andre afdelinger i landet.

– Så det er blevet min personlige kæphest nu, siger Jens Peter Schou Nielsen.