Dorte Lending har fødselsdag i november, og hun fejrer den hvert år med venindemiddag og en fælles aktivitet for kvinderne i sit liv. Tidligere år har der bl.a. stået vinterbadning, foredrag om børneopdragelse og yoga på programmet. Og senest Dorte Lending hev fødselsdagsflagene frem, stod den på genoplivning. Hun havde nemlig arrangeret introduktion i genoplivning for veninderne, inden gruppen satte sig til fødselsdagsbordet.

Idéen fik Dorte Lending, fordi hun så et opslag om Hjerteforeningens Giv Liv-kurser på Facebook. Hun ville selv gerne deltage og fik idéen til at gøre det til en fælles aktivitet for veninderne.

– At kunne genoplive et andet menneske er så vigtigt, så jeg tænkte, det ville være oplagt at lære det sammen med mine veninder forud for fødselsdagsmiddagen. Vi tilbringer en del tid sammen, og flere af mine veninder træner og vinterbader jeg sammen med. Det ville ikke være til at bære, hvis en af os fik hjertestop, og vi andre ikke vidste, hvordan vi skulle hjælpe, siger Dorte Lending.

Kurset gav tryghed
En instruktør kom ud til venindegruppen og underviste dem i lokaler i et lokalt træningscenter, som Dorte Lending havde lånt.

– Instruktøren var dygtig og god til at vise os, hvordan vi skulle agere ved et hjertestop. Vi prøvede selv, hvor hårdt vi skal trykke på et stoppet hjerte. Det overraskede os, så det var godt at afprøve. Jeg håber aldrig, vi selv kommer til at opleve et hjertestop, men skulle det ske, ved vi, at vi kan hjælpe både hinanden, vores familie og andre. Kurset har også givet mig den tryghed, at jeg tør stille mig i spidsen og styre situationen, hvis jeg bliver vidne til et hjertestop, siger Dorte Lending.

Det ville ikke være til at bære, hvis en af os fik hjertestop, og vi andre ikke vidste, hvordan vi skulle hjælpe

Veninderne tog imod 30 minutters instruktionen med åbne arme:
– De syntes, det var vildt godt fundet på at invitere til introduktion i genoplivning og et emne, de selv kan få gavn af.


Fællesskab
Siden fødselsdagen har lysten til at arrangere et kursus spredt sig som ringe i vandet blandt Dorte Lendings veninder, og flere har selv arrangeret kurser for deres familie og venner.

– Det var en super oplevelse at være sammen om at lære genoplivning, og med den fælles introduktion kan vi nu og fremover minde hinanden om, hvordan genoplivning gribes an, siger Dorte Lending.

Efter introduktionen i genoplivning, et bad og omklædning fortsatte veninderne hjemme hos Dorte Lending til fødselsdagsmiddag og en dejlig aften.