GIV LIV

Inspiration til din gåtur

Uanset om du er nybegynder eller garvet gå-entusiast, kan det være nyttigt med inspiration til din gåtur. Måske vil du gerne udforske dit lokalområde, eller har du lyst til at give dine gå-fæller en særlig oplevelse med på vejen? Her på siden har vi samlet ideer til, hvordan du kan variere din gåtur og få nye oplevelser sammen med andre.

Gode råd og inspiration til din gåtur

Det er dejlig ukompliceret at gå en tur. Du skal bare sætte den ene fod foran den anden for at komme ud at nyde den friske luft og årstidernes forskellighed.

Her får du inspiration til, hvordan du kan variere din gåtur.

Få inspiration af naturnørden

GÅ MED samarbejder med Jonas, som er naturvejleder og ifølge ham selv - en rigtig naturnørd. Hver måned fortæller Jonas om, hvad der rør sig i naturen lige nu.

Se med, og bliv inspireret til din næste gåtur.

Tips til din gåtur

20090101hjertesti

Gå på opdagelse i lokalområdet

Det er nemt og trygt at komme afsted, hvis du benytter en af de mange afmærkede ruter, som findes i Danmark.
På de mere end 220 Hjertestier i hele landet venter gode naturoplevelser til fods.

Udklip sko

I gang med intervaller

Vil du i bedre form, så prøv en gåtur med intervaller.

Det er altid sundt at gå, men forskning har vist, at du kan gøre dine gåture endnu mere effektive, hvis du varierer dit tempo undervejs.

Det er ganske enkelt: Du veksler mellem at gå almindeligt i fx 3 minutter og gå hurtigt i 3 minutter, så du bliver tydeligt forpustet.

Start fx ud med 1-2 gange om ugen à 20 minutter. Øg derefter gradvist antal og/eller varighed.

eating-5357025_1280

Uden mad og drikke

Selv en simpel klapsammenmad og en kop medbragt kaffe fra termokanden smager bare himmelsk i det fri. Samtidig kan en fælles pause, hvor I nyder jeres medbragte mad - et stykke frugt eller kage, være en god måde at styrke fællesskabet og lære hinanden bedre at kende på. Langs de fleste afmærkede ruter findes borde og bænke, hvor I kan hvile benene og nyde en frokost i naturen.

Udklip skrald

Tag skraldet

Du kan gøre det til en god vane altid at have en pose med dig, når du går tur i naturen og samle skrald undervejs. På den måde gavner din gåtur både dig selv og naturen.

Vær med til at give Danmark en ordentlig forårsrengøring ved den årlige affaldsindsamling i uge 12 fra den 20.-26. marts 2023.

Følg GÅ MED på Facebook

Har du lyst til endnu mere GÅ MED, så følg med på vores Facebook-side.

På siden deler vi vores allerbedste gå-erfaringer, afholde sjove konkurrencer og inspirerer hinanden til et liv med endnu mere gang i.

20220630__Gaagrupper_HF_356_GÅ MED MIG

Bliv gå-vært i GÅ MED

Har du lyst til at skabe et lokalt gå-fællesskab til glæde for dig selv og andre? Lige nu søger vi gå-værter i hele landet, som har lyst til at gøre en forskel.

Om GÅ MED

GÅ MED er en kerneaktivitet i Hjerteforeningen og et gratis tilbud til dig, som ønsker at være en del af et gå-fællesskab med højt til loftet og plads til alle.

Gå Med - værktøjskasse

Som GÅ MED-vært har du adgang til vores værktøjskasse, hvor du kan finde alt fra NarturNørds videoer, optagelser fra onlinekurser og materialer.

01_GÅ-MED_Vignet_Navnetraek_Orange_RGB

Kontakt GÅ MED teamet

Telefon: 33669978

Hverdage mellem 10-15

Mail: gaamed@hjerteforeningen.dk