Ingredienser

Appelsinbagt laks
  • 4 laksebøffer
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • salt og peber
  • 4 appelsiner
Granatæbledrys
  • ½ granatæble
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld frisk mynte
Glaskålssalat
  • 2 glaskål
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsbulgur

Tilberedning

Appelsinbagt laks
Læg laksebøfferne med mellemrum i et ildfast fad. Drys laksen med spidskommen, salt og peber. Skær skallen af 1 appelsin, og skær den i tynde skiver. Læg skiverne på toppen af laksen. Pres saften af resten af appelsinerne, og hæld den i fadet. Bag laksen ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Granatæbledrys
Pil kernerne ud af granatæblet. Hak løget fint. Hak mynten groft. Bland granatæble, løg og mynte. Drys blandingen over laksen inden servering.

Glaskålssalat
Skræl glaskålen, og skær den hårde ende af. Skær glaskålen i tynde strimler. Pisk olie og citronsaft sammen, og vend glaskålen i dressingen. Smag til med salt og peber.

Servér laksen med glaskålssalat og kogt bulgur.

TIP
I stedet for glaskål kan du bruge fintsnittet hvidkål.

 

Frugt og grønt pr. person

284 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2656 kJ (632 kcal). Kulhydrat 88 g. Fedt 02 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 3, 2014